Tur till Sommes Slagfält

Tur till Sommes Slagfält

Pris från 1799 kr

Följ med på en guidad tur till Sommes slagfält och lär dig mer om vad som hände vid Sommeoffensiven under första världskriget. På denna historiska utflykt besöker du de viktigaste slagfälten och historiska platserna i regionen.

Höjdpunkter:
- Besök Sommes slagfält från 1916
- Lär dig mer om de historiska platserna
- Inkl. transport t/r Paris
- Besök Museum of World War I i Péronne

Det historiska slaget vid Somme
Kliv ombord på den bekväma charterbussen som tar dig norrut till Somme-regionen.

Vi besöker staden Villers-Bretonneux, dit många australiensiska soldater kom för att hjälpa den brittiska armén stoppa de tyska truppernas avancemang 1918. Vi gör ett stopp vid La Boisselle för att se Lochnagar Crater, kraterhålet på ca 80 meters djup, efter minan som exploderade på platsen, på den första dagen av Sommeoffensiven, 1 juli 1916. Kratern är idag en minnesplats och en minneshögtid hålls varje år tillägnad de britter, fransoser och tyskar som dog under kriget.

Vi fortsätter genom byn Thiepval, som var ett av de viktigaste områdena i Sommeoffensiven. I byn finns det fransk-brittiska minnesmärket och kyrkogården från första världskriget. Vi besöker även byn Beaumont-Hamel, som övertogs av tyskarna i kampen mot Terre-Neuve-styrkorna.

Efter en naturskön busstur på ca 1 timme, genom den franska landsbygden, kommer vi fram till Péronne. Här får du lära dig mer om första världskriget på det imponerande Museum of World War I. Det är det första museet i världen, helt tillägnad första världskriget.

I Péronne får du lite tid på egen hand och kan passa på att äta lunch. Din guide tipsar dig gärna om några restauranger nära museet.

Vi är tillbaka i Paris runt kl 20.00, beroende på trafiken.

Hur får jag mina biljetter? 
När din bokning online är klar skickas din e-biljett direkt till din e-postadress, det är bara att skriva ut den och ta med den på turen. 

Var startar turen? 
Turen börjar vid PARISCityVISIONs kontor. Adress står på din e-biljett. Vänligen var på plats 30 minuter innan utsatt tid. 

Var slutar turen?
Vid PARISCityVISIONs kontor i centrala Paris.

Hur lång tid är turen? 
Ca 13 timmar.

Finns det barnbiljetter? 
Ja, för barn mellan 3-11 år. Barn under 3 år följer med gratis i sällskap med betalande vuxen.

 

Boka biljetter

Datum
Tur till Sommes Slagfält Info

Tur till Sommes Slagfält
Turen avgår från PARISCityVISIONs kontor:
2 rue des Pyramides
75001 Paris

Info

Tur till Sommes Slagfält
Tisdag, fredag & söndag kl 07.00.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Närmaste tunnelbanestation: Tuileries

08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post


Till kundvagnen