Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liknande upplevelser

Liknande kategorier

Slotten i Loiredalen

Besök tre av Loiredalens mest berömda sagoslott: sofistikerade Château d'Amboise, charmiga Château de Chenonceau, byggd över floden Cher, och majestätiska Château de Chambord. Det blir en vacker resa tillbaka till franska renässansen i UNESCO-skyddade Loiredalen.

Höjdpunkter:
- Njut av en heldagstur till Loiredalen
- Besök tre historiska slott
- Inkl. härlig lunch med dryck
- Inkl. hotelltransfer Paris
- Garanterat liten grupp (max 8 deltagare)

Besök tre Châteaux i Loiredalen

Under resan från Paris till Loiredalen kan du koppla av och lyssna på din guide som berättar om den av UNESCO skyddade dalen.

Vi anländer till Château d'Amboise runt kl 09.30. Slottet i Amboise, ligger på ett näs - en landbrygga i floden Loire, omgiven av befästningar. I slutet av 1400- och början av 1500-talet, fungerade slottet som kungligt residens under regenterna Karl VIII och Frans I. Vi stannar i ungefär en timme och beundrar slottets underbara blandning av gotisk- och renässansarkitektur, utforskar de kungliga lägenheterna, besöker kapellet som innehåller Leonardo da Vincis grav och promenerar genom de vackra trädgårdarna med utsikt över floden Loire.

Château de Chenonceau, även känd som "Damernas slott " byggdes under 1500-talet och har varit hem för många välkända aristokratiska franska kvinnor, såsom Diane de Poitiers och Catherine de Medici. Här beundrar vi de elegant inredda blommiga rummen, gamla tavlor och antika gobelänger. Här har du ungefär en timme att på egen hand promenera runt i slottet och dess omgivningar och vackra trädgårdar.

Nästa stopp blir en härlig lunch på antingen Restaurant Au Gâteau Breton (vintertid) eller i Orangeriet (sommartid), beroende på vilken tid på året det är.

Efter lunchen går färden vidare till renässansslottet Château de Chambord, den största av alla slott i Loiredalen. Här stannar vi ca en timme och femton minuter. Slottet i Chambord byggdes ursprungligen som ett jaktslott för kung Frans I av Frankrike på 1500-talet, och med hjälp av ingen mindre än den store Leonardo da Vinci.

Du är tillbaka vid ditt hotell i Paris runt kl 18.45, beroende på trafiken.

Hur får jag mina biljetter? 
När din bokning online är klar skickas din e-biljett direkt till din e-postadress, det är bara att skriva ut den och ta med den på turen. 

Var startar turen?
Transfer från och till ditt hotell i Paris ingår i turen. Observera att postnumret måste börja med 75 xxx. ?Innan du slutför din bokning online blir du ombedd att fylla i dina hotelluppgifter, så att vi kan ordna med transfern.

Var slutar turen? 
Vid ditt hotell i Paris. 

Hur lång tid är turen? 
Ca 12 timmar.

Vilka språk finns turen tillgänglig på?

Engelska, franska, spanska och portugisiska.

Finns det barnbiljetter? 
Ja, för barn mellan 3-11 år. Barn under 3 år följer med gratis i sällskap med betalande vuxen.

Biljettkategorier

Vuxen (12+)
Barn (3-11)
Småbarn (0-2): Gratis

Öppettider

Måndag, onsdag, fredag & söndag kl 06.30.

Boka

sön, 1 okt 2023

Guidning på:

Varaktighet: 12 timmar

Avgångstider

Vägbeskrivning

Slotten i Loiredalen

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss dina frågor via kontaktformuläret!